Retreat

Soul Search Retreat Algarve Portugal

zo 15 juni 2025 t/m zo 22 juni 2025

Voor jong volwassen (ex-)kankerpatiënten in de leeftijd van 18-45 jaar.
Een retreat om te vertragen, te voelen en vooruit te dromen.
Een week met lotgenoten, yoga, gezonde voeding en optioneel beeldende therapie en/of coaching.
Kies wat goed voelt voor jou!

Yoga

Uit diverse studies is gebleken dat yoga tijdens en na kanker de kwaliteit van leven bevordert. Je wordt je weer en anders bewust van je eigen nieuwe lichaam, na alle behandelingen die je hebt ondergaan. Ook het observeren van emoties en gedachten is wat je leert tijdens de yoga, waardoor je minder piekert en je mentale kracht vergroot.

De yogalessen vormen de basis in het Soul Search Retreat. Twee keer per dag is er yoga in de bijbehorende yogastudio. ’s Morgens een actievere vorm – de intensiteit bouwen we gedurende de week op – en aan het einde van de dag doen we een meer ontspannen vorm van yoga gericht op overgave. Onze yogadocenten, Trix & Yvonne, nemen je mee in diverse vormen van yoga, waardoor je ontdekt welke vorm je na het retreat wilt continueren. Trix & Yvonne hebben samen een dijk aan ervaring in huis om jou persoonlijk te begeleiden, je bent in vertrouwde handen. Je maakt in het Soul Search Retreat kennis met: Vinyassa Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga, Yin Yang Yoga, Pilates en ook Yoga Nidra.

Beeldende therapie

Door middel van tekenen, schilderen en boetseren kom je in contact met je onderbewuste. Je kunt letterlijk ontladen van spanning en pijn en ondertussen opladen en ontspannen door het creatief bezig zijn. Naast het emotionele aspect waarbij je emoties kunt uiten en tot inzicht kan komen, wordt ook het lichaamsbewustzijn gestimuleerd. Je krijgt zicht op je ademhaling, spierspanning en onbewuste patronen. Beeldende therapie wordt vaak als verrassend ervaren.

Beeldende therapie is een bouwsteen die je kunt kiezen. Je krijgt de beeldende therapie van onze Yvonne. Zij is namelijk, naast yogadocent, ook beeldend therapeut en sinds 2010 werkzaam in de oncologie. De bouwsteen beeldende therapie bestaat uit twee individuele sessies tijdens het retreat en voorafgaand aan de week een telefonische verkenning. Je ontvangt een losse factuur, waardoor je de sessies mogelijk kunt declareren.

Coaching

In de coachingsesies ga je in op specifieke thema’s, zoals relaties, kinderwens, werk, voeding, zingeving. Je onderzoekt wat jou energie geeft en waar je juist energie aan verliest. Ook onderzoek je wat je nodig hebt om de regie van je leven weer op te pakken. De coachingssessies geven jou weer handvatten op weg naar je nieuwe normaal.

Coaching is een bouwsteen die je kunt kiezen. Je krijgt de coaching van onze Trix. Zij is namelijk, naast yogadocent, ook integrative medicine zorgverlener en kan dus vanuit een holistische visie aansluiten bij jouw persoonlijke vraagstukken. Trix is ook ervaringsdeskundige en heeft in haar eigen ziekte- en herstelproces de handvatten gevonden die ze jou ook zo gunt. De bouwsteen coaching bestaat uit twee individuele sessies tijdens het retreat en voorafgaand aan de week een telefonische verkenning. Je ontvangt een losse factuur, waardoor je de sessies mogelijk kunt declareren.

En dat alles

Begeleiding van het Soul Search Retreat

Trix Marinusse, yoga en holistische coaching
Yvonne Peschier, yoga en beeldende therapie

Aan het einde van de week:

Momenteel wordt deze pagina verder gevuld met informatie.

Wil je als eerste op de hoogte zijn, stuur een berichtje naar Trix & Yvonne via het contactformulier.

Yogareis maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.